Informatie

Welkom op de website van de Lombeekstraathoekwerkers. Vele mensen in Essene kennen ons ondertussen van de verschillende activiteiten die we de voorbije jaren hebben georganiseerd.

Voor de mensen die ons nog niet kennen, stellen we ons graag even voor:

In 2009 staken enkele gezinnen uit de Lombeekstraat de koppen bij elkaar om de nieuwe buren wat beter te leren kennen. Het resultaat was een buurtfeest die eind augustus voor het eerst plaatsvond.

Het werd zo'n succes dat er tijdens de mooie nazomer menige avonden bij elkaar werd gekomen om een spelletje petanque te spelen, plezier te maken, een glaasje te drinken.

Het resultaat was dat er een kern van een 8-tal gezinnen gevormd werd die een vriendengroep werd.

De Lombeekstraathoekwerkers waren geboren. Er werden plots allerhande zaken georganiseerd met als de doel de sfeer en dynamiek in de buurt hoog te houden zodat het voor iedereen prettig wonen is.

Het was eind 2010, na ons 2e buurtfeest en halloweentocht, dat een structuur zich opdrong en dat de feitelijke vereniging 'Lombeekstraathoekwerkers' werd opgericht.

Sindsdien zijn we, door ons optreden op het "feest van de Burgemeester" en de organisatie van de succesvolle Schattenjacht in april 2011, in een groot deel van Essene bekend als de fameuze Lombeekstraathoekwerkers!

Eind augustus 2011 ging ons 3e buurtfeest door op onze "festivalweide".

Onze 2e Schattenjacht op 29 april was alweer een groot succes! Liefst 150 wandelaars brachten de tocht tot een goed einde.

In de zomer van 2012 ging ons eerste open petanquetornooi door, en dit in samenwerking met de KAJ Essene.

Ondertussen hebben we ook al 2 jaar onze schouders gezet onder de organisatie van de Kerstmarkt op en rond het Kerkplein in Essene!

In 2016 ontvingen we een pluim als vereniging bij de uitreiking van de blauwe pluimen!

We proberen sommige evenementen wat meer openbaar te maken omdat we van veel mensen positieve reacties krijgen, maar het moet voor iedereen wel leuk en haalbaar blijven.

Indien je graag meedoet aan één van onze volgende evenementen, hou dan deze site in het oog, of stuur een mailtje naar info@lombeekstraathoekwerkers.be

Misschien zien we jullie dan in de toekomst dan wel op een volgenden gelegenheid!

*** KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DE KERSTMARKT 2023 ***

Met vriendelijke groeten,

de Lombeekstraathoekwerkers